Utflykter

ROMERSK BAD I NATUREN


Detta antika badhus som har ett hälsosamt svavelvatten ligger vid floden Manilva.
Det ligger ca 10min med bil från lägenheten. För att hitta hit är inte så lätt då det är dåligt med skyltar.

Man reser ner till San Luis de Sabinillas förbi Casares rondellen som ligger ca 5 min från lägenheten och framme i Sabinillas svänger man av till höger i den stora rondellen vid Lidl upp mot marknadsplatsen (mercadillo), vägen följer floden som man har på höger sida, man följer denna smala halvasfalterade väg hela vägen tills man kommer till pelarna som håller upp ap7:an/motorvägen. Precis före dessa pelare då vägen svänger uppåt till vänster under autopistan då tar man av till höger in på en grusväg och håller sig hela tiden efter floden, lite längre fram blir vägen ganska tätt trädbevuxen och sen är det inte långt kvar, man ser ofta bilar parkerad efter vägen och då är man framme. Man får gå till fots ner till höger efter slänten till badet som är en vitmålad "byggnad" inte stor. 

Legenden berättar om att Julio Cesars soldater ca år 60 f.kr.led av skabb och efter bad i floden blev de av med klådan. Även Cesar själv skall ha kurerat sig mot herpes med detta vatten och att han då gav order om att ett badhus skulle byggas. Senare har både morer och andra byggt om och byggt på det ursprungliga badet. Idag finns lite rester kvar men vattennivån är hög så mycket har försvunnit under vattnet.
Det finns trappa ner i detta svala vatten som sägs hålla ständiga 19-21º sommar som vinter. Leran är bra att smörja in sig med och sitta utanför och torka ett tag. Man kan även bada i själva floden utanför badbyggnaden.
Ta med matsäck och ha en trevlig baddag!

SOTOGRANDESotogrande är en lyxig bostadsort, belägen i San Roque kommun i provinsen Cadiz, i Andalusien.

Den exklusiva bostadsutvecklingen innehåller en mängd fritidsfaciliteter, till exempel Santa Maria Polo Club, världsklass golf, spa-anläggningar och en lyxig marina, som kombineras med utmärkta stränder, restauranger och en central plats.

Fritidsaktiviteter

Om du söker en sportlov är Sotogrande ett bra val. Här kan du delta i massor av utomhusaktiviteter, inklusive polo, tennis, golf, segling och vattensporter.

Sotogrande ligger nära Guadiaros mynning, en skyddad naturreservat av marshland. Här kan du njuta av vandring, vandring och fågelskådning.

stränder

Anläggningen Sotogrande ligger nära Gibraltars stränder, där du kan njuta av en kontrast av vackra, lugna stränder, robusta Atlantkusten och charmiga dolda vikar.

Golf

Sotogrande är definitivt ett förstahandsval för golfferie. Anläggningen är hem till den världsberömda Valderrama, som spelar värd för Volvo Masters och Ryder Cup. Real Club de Golf Sotogrande är ett annat alternativ, som Almenara, San Roque, Alcaidesa Links och La Cañada klubbarna.


PUERTO DA LA QUESA
En trevlig liten nöjesbåtshamn strax söder om Sabinillas i Manilva kommun min med bil från lägenheten hittar man Costa del Sol trevligaste småbåtshamn . Runt hamnområdet ligger många trevliga restauranger och pubar, med allt från det typiska Spanska köket och en mängd italienska restauranger till Mexikanska, Thai, Kina och Indiskt återfinns i utbudet. Området lockar många britter och de många pubarna i Puerto de la Duquesa är speciellt populära hos dem. Övervåningarna i byggnaderna som omger hamnen har lägenheter och det finns flera intilliggande byggnader med fler bostäder. I området ligger även ett kontor för Brunos hyrbilsfirma.

Direkt norr och söder om hamnen finns stränder och Chiringuitos som också erbjuder solstolar.


GIBRALTAR


Gibraltar syns på flera mils avstånd i och med den massiva klippan av uråldrig kalksten som sticker upp mellan sandstränderna. Gibraltar bildar en liten halvö mellan den spanska staden La Linea och industristaden Algeciras. Gibraltar har endast en yta på 6 km lång och 2 km bred med en höjd på 450 m. Den största inkomstkällan idag är turismen och Gibraltar har flera miljoner besökare varje år. I Gibraltar följer allting engelsk sed. Både bussar, poliser, valutan och öppettider. Hela gågatan Main Street är kantad av brittiska butiker, banker och pubar.

Sevärdheter


Om man vill kan man boka guidade rundturer genom turistinformationen. Men man kan även själv promenera runt och se sig om. Det är smidigast att inte ta med sig bilen in till Gibraltar utan att istället parkera bilen i staden Linea som ligger precis vid gränsen och gå till gränsen istället. Det blir billigare att parkera här och det är svårare att hitta parkeringsplats i Gibraltar. Från gränsen kan man sedan antingen ta en buss in till Gibraltar eller ta en promenad på ungefär 15 minuter. Mellan gränsen och staden har det anlagts en flygplats och man måste då passera landningsbanan för att komma till staden. Trafikljus är uppsatta för att reglera trafiken.

Puerto Banus Marbella

Mellan Marbella och Estepona ligger den väldigt vackra hamnstaden Puerto Banus. Banus ligger i sin tur i Nueva Andalucia som är en förstad till Marbella, och ett väldigt populärt område bland svenskar.

Puerto Banús är känt som Costa del Sol's exklusiva plats för de rika och berömda. De kommer hit för stränderna, strandklubbarna och det vibrerande nattlivet. Butikerna och restaurangerna runt marinan bekräftar detta - antalet designmärken är stort.

Men numera är det inte bara de rika som huserar här. Även vi "vanliga" kan få ut väldigt mycket av denna vackra del av solkusten. Varför inte bara gå runt och titta på folket, båtarna och bilarna. Att strosa runt på strandpromenaden och titta på alla dessa otroliga båtar är, även för en ej båtintresserad person, en upplevelse.