ESTEPONA

Estepona har fortfarande behållit sin andalusiska charm och har ännu inte blivit påverkad av turismen. Du finner den traditionella sydspanska miljön här. Det är många bilfria gator och trånga mysiga gränder med vitkalkade hus. Man finner inga höghuskomplex eller stora hotellanläggningar. Man har inte valt att ändra allt efter turismen utan lever istället kvar sida vid sida med turismen.

Om staden


I Estepona kan du strosa utmed bar- och restauranggatan Calle Real och samtidigt titta på apelsinträden och all den andra växtligheten med blomkrukor hängande på husväggarna (varje gata har utrustats med blomkrukor i egen färg). Utmed denna gata finns många restauranger där man kan finna de typiskt spanska maträtterna. Torget i Estepona heter Plaza de las Flores och här finner man också växtlighet vart man än tittar. Allt känns väldigt lugnt och avslappnat när man promenerar omkring bland de trånga gatorna och tittar på de mysiga husen som är omringade av växtlighet. Flera av de många gatorna i Estepona har blivit upprustade med exempelvis nya stenplattor på gatorna. Man finner även en hel del klädaffär med både märkeskläder och lite billigare klädaffärer. Lite här och var dyker det också upp bagerier med goda bakelser och nybakat bröd. Då är det svårt att motstå att gå in och köpa något av det goda. Man finner inga stora shoppingkomplex i Estepona. Vill man handla mat finns det en stor mataffär, hipermercado, som ligger i utkanten av staden. Annars finns det några små mataffärer runt om i staden.

Hamnen


Estepona har en egen småbåtshamn som det är liv och rörelse vid. Här finns många restauranger och barer. Hamnen har ett stort utbud av fisk och skaldjur som man kan inhandla. Här samlas också Esteponas gatumarknad där man kan köpa textil och lädervaror. På kvällen kan man delta i Esteponas nattliv här. Man kan även göra en del utflykter till havs härifrån såsom båtutflykter, dykning och fiske. Hamnen ligger västerut på den breda fina strandpromenaden som ligger invid stranden. Den fina långa strandpromenaden är trevlig att flanera utmed.

STRÄNDER


Några av Esteponas stränder har fått blå flagg. Playa el cristo ligger alldeles utanför staden Estepona till väster om marinan. Stranden ligger skyddad i en vik vilket gör att vattnet är varmare här. Läget på stranden bidrar till att det blir många soltimmar. Det är en perfekt badstrand för barn i och med att botten på stranden sluttar lite neråt. Det finns två strandbarer, duschar och badvaktstation. Mitt i centrala Estepona finns stranden La Rada. Denna strand är 2,6 km och har en fin strandpromenad invid sig. Utmed denna strand finner man många strandbarer som serverar paella, sardiner och även internationella maträtter. För att parkera här kan man köra ner i den underjordiska parkeringsplatsen eller köra in i staden och parkera. Marinan ligger till väster om denna strand och till öster slutar stranden vid udden Punta de la Plata. Ifrån denna udde sträcker sig en strand på 4 km, Playa Punta del Plata fram till El Padron i öster. Denna strand har inte så hög kvalité. Öster om Rio Padron och nära Kempinski Resort Hotel ligger stranden Playa el Padron. Denna populära strand har en stor parkeringsplats och strandbarer. Här hittar man Laguna Village, ett litet köpcentrum med dekorationsbutiker och modebutiker.Här finns också Puro Beach Club med pool, solstolar och restauranger. Denna strand har fått blå flagg.

COSTA NATURA

2km från lägenheten mot Estepona ligger ett av Europas bästa och vänligaste nudist resort med nudist strand.

www.costanatura.com